esportsvedonlyönti.com logo
Search
Close this search box.

Suosituimmat e-urheilupelit: TOP 5

Suosituimmat e-urheilupelit: TOP 5

E-urheilu on noussut globaaliksi ilmiöksi, joka kiehtoo miljoonia pelaajia ja katsojia ympäri maailmaa. Kilpapelaamisen kasvaessa yhä suuremmaksi viihdetrendiksi vuonna 2023, monet pelit ovat vakiinnuttaneet asemansa huipulla. Tässä artikkelissa esittelemme viisi suosituinta e-urheilupeliä, jotka hallitsevat kilpapelaamisen kenttää ja keräävät massiivisia pelaajayhteisöjä seuraamaan turnauksia. Näiden pelien joukossa ovat niin mobiililaitteille kuin tietokoneillekin suunnatut teokset, jotka tarjoavat jännitystä, taktiikkaa ja kilpailun henkeä. Tutustu kanssamme e-urheilun kiehtovaan maailmaan ja opi, mikä saa nämä pelit valtaamaan pelaajien sydämet!

E-urheilun tie suuren yleisön tietoisuuteen

E-urheilu eli elektroninen urheilu on saavuttanut suurta suosiota viime vuosina. Se ei ole enää pelkästään harrastus tai ajanviete, vaan vakavasti otettava kilpaurheilulaji, joka houkuttelee valtavasti pelaajia ja katsojia. E-urheilu on siis kasvanut räjähdysmäisesti, ja sen kilpailullisuus, jännittävyys sekä yhteisöllisyys ovat tehneet siitä yhden aikamme suosituimmista viihdemuodoista. Opi kaikki e-urheilun säännöt osoitteessa säännöt.fi.

Suosituimmat e-urheilupelit vuonna 2023

Vuonna 2023 e-urheilun suosio jatkaa kasvuaan, ja kilpapelaamisen maailma on täynnä jännittäviä pelejä. Seuraavaksi esittelemme viisi suosituinta e-urheilupeliä, jotka hallitsevat pelikenttiä ja ovat saaneet pelaajat ja e-urheilukatsojat hullaantumaan ympäri maailmaa. Pelit on listattu vuoden 2023 katselumäärien mukaan, ja joukossa on sekä mobiili- että tietokone- ja konsolipelejä.

1.    Mobile Legends: Bang Bang (4,3 miljoonaa katsojaa)

Moonton Studiosin luoma Mobile Legends: Bang Bang on suosittu MOBA-peli (Multiplayer Online Battle Arena), joka yhdistää toimintaa, strategiaa ja tiimityöskentelyä yhteen pakettiin. Sen helppo saatavuus ja nopeatempoiset taistelut ovat tehneet siitä erityisen suositun mobiilipelaajien keskuudessa.

Pelissä muodostetaan viiden pelaajan joukkue ja taistellaan vastustajajoukkuetta vastaan. Tavoitteena on tuhota toisen joukkueen tukikohta, ja se, joka pystyy ensin tuhoamaan vastustajan tukikohdan, voittaa. Peli sisältää erilaisia pelitiloja ja karttoja, joissa pelaajat voivat kohdata toisensa. Jokaisella pelaajalla on valittavissa useita eri hahmoja, joilla on omat ainutlaatuiset kykynsä ja roolinsa taistelussa. Hyvä tiimityöskentely ja kommunikaatio voivat olla avainasemassa voiton saavuttamisessa.

Peli tarjoaa myös monipuolisia turnausmahdollisuuksia pelaajilleen, mikä onkin yksi tärkeimmistä syistä sen suosiolle e-urheilun parissa. Mobile Legends -turnauksia on järjestetty ympäri maailmaa, joista esimerkkinä mainittakoon Mobile Legends World Championship. Moonton on pystynyt luomaan kukoistavan e-urheiluyhteisön ympärilleen. Lisäksi peli on suosittu Aasian alueella, joka on yksi nopeimmin kasvavista e-urheilumarkkinoista.

2.    League of Legends (2,3 miljoonaa katsojaa)

Riot Gamesin kehittämä League of Legends (LoL) on klassinen PC-pohjainen taisteluareenapeli, joka on yksi e-urheilun kulmakivistä. LoL:n huikea pelaajayhteisö ja jatkuvat päivitykset ovat tehneet siitä yhden kaikkien aikojen suosituimmista kilpapelien nimikkeistä.

Pelaajat muodostavat tiimejä ja taistelevat toisiaan vastaan käyttäen taitojaan, strategiaa ja yhteistyötä voittaakseen. Pelaajat valitsevat pelissä hahmonsa, joilla on erilaiset taidot ja roolit, ja heidän tulee työskennellä yhdessä voittaakseen vastustajansa.

Pelillä on laaja kansainvälinen kilpailusarja, League of Legends World Championship, joka on yksi maailman suurimmista ja arvostetuimmista e-urheilutapahtumista. Turnauksissa pelaajat kilpailevat suurista palkintopoteista, ja tuhannet fanit seuraavat tapahtumia paikan päällä ja verkon välityksellä. League of Legendsin maailmanmestaruuskilpailut keräävät vuosittain miljoonia katsojia ympäri maailmaa, ja sen huippupelaajat ovat kuin rocktähtiä e-urheilun maailmassa.

3.    Counter-Strike: Global Offensive (1,5 miljoonaa katsojaa)

Counter-Strike: Global Offensive, lyhyemmin CS:GO, on taktinen ensimmäisen persoonan ammuntapeli, joka on ollut e-urheilun kärkikastissa jo vuosia. Sen tiimityöhön perustuva pelattavuus ja huippuluokan kilpailulliset skenaariot ovat pitäneet pelaajat koukussa ympäri maailmaa. CS:GO:ssa pelaajat jakautuvat terroristi- ja vastarintaliikkeisiin ja taistelevat toisiaan vastaan erilaisissa pelitiloissa. Peli vaatii tarkkuutta, nopeita päätöksiä ja tiimityötä, ja se onnistuu luomaan jännittäviä ja äärimmäisen viihdyttäviä otteluita.

CS:GO:sta on kehittynyt vakiintunut ja arvostettu e-urheilulaji. Peliä on pelattu kilpailullisesti ympäri maailmaa lähes vuosikymmenen ajan, ja sillä on suuri fanikunta. Valve, pelin kehittäjä, on tukenut pelin kilpailullista puolta järjestämällä suuria turnauksia, Majoreita, jotka ovat tärkeitä ja arvostettuja tapahtumia CS:GO-yhteisössä.

4.    Valorant (1,4 miljoonaa katsojaa)

Riot Gamesin toinen merkittävä peli, Valorant, yhdistelee taitavasti ammuntapelien ja taktisen tiimipelaamisen elementtejä. Se on saavuttanut nopeasti valtavan pelaajakunnan ja on noussut kilpapelaamisen huipulle. Valorantissa pelaajat voivat valita eri hahmojen välillä, joilla on erilaisia taitoja ja taisteluvälineitä. Tiimiltä vaaditaan taktista ajattelua ja yhteistyötä vastustajien voittamiseen.

Riot Games on järjestänyt useita isoja turnauksia, kuten Valorant Champions Tour (VCT) ja Valorant First Strike -sarjan, jotka ovat houkutelleet huippujoukkueita ja -pelaajia ympäri maailman. Pelistudion aktiivinen tuki ja kilpailullinen skene ovat auttaneet Valorantia kasvamaan suosituksi e-urheilupeliksi.

5.    Arena of Valor (1 miljoona katsojaa)

Arena of Valor (AoV) on toinen mobiilipohjainen MOBA-peli (Multiplayer Online Battle Arena), joka on erityisen suosittu Aasian markkinoilla. Sen monipuoliset hahmot ja viihdyttävät taistelut ovat houkutelleet miljoonia pelaajia ympäri maailmaa. Pelaajat voivat osallistua tiukkoihin 5v5-taisteluihin ja käyttää taitojaan strategisesti voittaakseen vastustajansa.

AoV:lla on vilkas kilpailullinen skene, ja monet alueelliset turnaukset houkuttelevat pelaajia kilpailemaan kunnian ja palkintorahojen vuoksi. Suuret kisat, kuten Arena of Valor World Cup, houkuttelevat huippupelaajia ja -joukkueita kilpailemaan toisiaan vastaan ja tarjoavat runsaasti jännitystä ja viihdettä katsojille.

Mikä tekee näistä peleistä niin suosittuja e-urheilussa?

Mobile Legends: Bang Bang, League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive, Valorant ja Arena of Valor ovat kaikki suosittuja e-urheilupelejä useista syistä. Nämä tekijät tekevät näistä peleistä niin suosittuja e-urheilussa:

  • Laaja pelaajakunta ja kilpailullinen skene. Kaikilla näillä peleillä on suuri pelaajakunta ja aktiivinen kilpailullinen skene. Ne ovat houkutelleet lahjakkaita pelaajia ja ammattilaisjoukkueita kilpailemaan toisiaan vastaan eri turnauksissa ja liigoissa.
  • Pelattavuus ja strategia. Näissä peleissä on monimutkaiset pelimekaniikat ja paljon tilaa strategialle. Ne vaativat pelaajilta reaktionopeutta, tiimityötä, kommunikaatiota ja taktista ajattelua. Pelaajien on hallittava useita pelinäkökohtia ja tehtävä oikeita päätöksiä pelin edetessä.
  • Jännitys ja viihdearvo. Näiden pelien kilpailullisuus ja nopeatempoisuus tarjoavat jännitystä ja viihdettä katsojille. Esimerkiksi Counter-Strike: Global Offensive ja Valorant ovat tiimityöpohjaisia pelejä, joissa jokainen erä tarjoaa jännittäviä hetkiä, kun joukkueet pyrkivät voittamaan toisensa. Peliyhteisön seuraaminen, ammattilaisotteluiden katsominen ja strategioiden analysointi ovat osa näiden pelien viihdearvoa.
  • Helppo lähestyttävyys ja saatavuus. Mobile Legends: Bang Bang ja Arena of Valor ovat mobiilipelejä, jotka ovat helposti saatavilla ja pelattavissa useilla mobiilialustoilla. Tämä on houkutellut laajan pelaajakunnan osallistumaan e-urheilun maailmaan.
  • Innovatiivisuus ja jatkuvat päivitykset. League of Legends ja Valorant ovat tunnettuja kehittäjien jatkuvasta työstä pelien päivitysten ja uusien ominaisuuksien kehittämiseksi. Pelaajat arvostavat pelien kehitystä ja uusia sisältöjä, jotka pitävät pelin tuoreena ja kiinnostavana pitkän aikaa.

E-urheilun valtavat mahdollisuudet

E-urheilu tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia pelaajille, joukkueille, sponsoreille ja katsojille. Yhä useammat yritykset ja organisaatiot investoivat e-urheiluun, mikä entisestään kasvattaa lajin suosiota ja tuo sille lisää mahdollisuuksia tulevaisuudessa. E-urheilu on jo nyt tuonut yhteen pelaajia ja faneja eri puolilta maailmaa, ja sen kasvupotentiaali on valtava. Tulevaisuudessa e-urheilu voi nousta entistäkin suuremmaksi ilmiöksi, joka yhdistää ihmisiä ja tarjoaa ainutlaatuisia ja viihdyttäviä pelikokemuksia.

Viimeisimmät uutiset